Over Time-in educatie

Time-in Educatie is in 2019 opgericht door Marina Stolk. Zij heeft ervaring als leerkracht, intern begeleider en gedragsspecialist in het NT2- en basisonderwijs. 

Marina Stolk is als zij-instromer gestart als leerkracht in het basisonderwijs. Daarna is zij les gaan geven aan vluchtelingkinderen en is zij intern begeleider geworden bij een Schakelklas in gemeente Westland. Na diverse cursussen en de opleiding Post-HBO Intern begeleider heeft zij de twee-jarige Master Educational Needs, specialisatie gedrag in één jaar behaald.  

Door opleidingen en werkervaring zijn haar specialisaties sociaal emotionele leren voor nieuwkomers, trauma-sensitief onderwijs, trauma-gerelateerde gedragsproblematiek, interculturele communicatie en diversiteit binnen het onderwijs. 

De kern van haar werk is het delen van kennis en expertise om de onderwijskansen voor alle leerlingen te vergroten.

 

Time-in Educatie geeft trainingen aan onderwijsprofessionals en pedagogisch medewerkers. Ook voor ambulante begeleiding NT2/gedrag kan Time-in Educatie worden ingeschakeld.

Time-in Educatie is tot stand gekomen vanuit hulpvragen van scholen, intern begeleiders en leerkrachten. Veel basisscholen kregen in korte tijd te maken met leerlingen en ouders die in Nederland kwamen wonen door arbeidsmigratie of doordat gezinnen gevlucht zijn om uiteenlopende redenen. Bijvoorbeeld door oorlog, natuurrampen, geweld, armoede, sociale onzekerheid.

Veel hulpvragen van onderwijsprofessionals waren allereerst gericht op het leren van de Nederlandse taal. Maar bij nader inzien is de hulpvraag veel breder dan dat. 

Nieuwe Nederlanders, zowel leerlingen als ouders, hebben ieder hun eigen cultuur, gewoontes en tradities meegenomen. Vaak zijn er verschillen tussen normen en waarden en maken taalbarrières de communicatie soms lastig. Ook zijn er verschillen tussen het onderwijs in land van herkomst en dat van Nederland. Soms hebben leerlingen traumatische gebeurtenissen meegemaakt door life-events.

Het komt dan ook voor dat er botsingen ontstaan tussen ouders, leerlingen en leerkrachten. Dit is onnodig en veelal te voorkomen door te werken vanuit een houding gebaseerd op kennis. 

 

Time-in Educatie werkt aan het vergoten van de onderwijskansen voor alle de leerlingen!